Kukkaihmisen tuntomerkit





Oletko sinäkin kukka- tai puutarhaihminen? Sen tietysti huomaa helposti pihalta tai parvekkeelta, se tuoksuu ja näkyy kauas. Sen huomaa ostoskärrystäsi erityisesti keväällä. Multa- ja siemenpusseja sujahtaa huomaamatta kärryyn ruokaostosten joukkoon. Sen huomaa postilaatikosta, minne tipahtelee aika ajoin erilaisia puutarha- ja siemenkuvastoja sekä puutarhalehtiä. Pyykkinarulla kuivuu erilaisia puutarhahanskoja, jos ne eivät sitten ole kaikki kylvetty ympäri pihaa (eli unohtuneet aina sinne, missä edellinen homma on jokin pakottavan syyn takia keskeytynyt). Kauhtuneet vaatteet eivät päädy roskiin tai keltaiseen keräyslaatikkoon, sillä niitähän voi vielä hyvin käyttää puutarhahommissa.

Sitten vielä tietysti vielä nämä perinteiset purkkien keräämiset, ”jos vaikka niitä taimia ensi keväänä tulee kasvatettua”. Tai puoli sukua kantaa sinulle erilaista kippoa, kuppia, nauhaa ja askartelutarviketta, ”kun sinä askartelet kaikenlaista, niin sinulla on varmaan käyttöä näille”. Tästä tietysti seuraa kaappien ja varastojen pullistelua, mutta se on sitten jo toisen jorinan aihe.

Netti ja facebook ovat tuoneet ihan uuden ulottuvuuden puutarha- ja kukkaharrastajalle. Kavereita löytyy nyt ryhmästä jos toisestakin. Yhdessä kaivataan kollektiivisesti kevättä kesäisten puutarhakuvien myötä. Netissä kyselläään kasvien hoito-ohjeita, vaihdetaan siemeniä ja annetaan vertaistukea muille vihertautiin sairastuneille; sillä alkaa olla siis jo terveydellistä sekä taloudellista merkitystä. 

Mutta huomasinpa kotoa vielä jotain muutakin. Eläviä kukkia ja kasveja löytyy tietysti sisältäkin, mutta paljon muutakin. Tapeteissa on kukkia ja puunrunkoja useammassakin huoneessa. Patalapuissa, valokuvista teetetyissä tauluissa, ryijyssä ja verhoissa on luontokuvia. Maljassa on käpyjä, toisessa kiviä. Seiniltä ja huuvan reunalta löytyy itse tehtyjä kuivakukkakransseja. Käkkyröitä oksia on maljakossa jos toisessakin. Jopa ruokailutilan valaisimesta löysin kaisla- aiheita ja yksi varjostin on tehty suodatinpussiruusuista.



Onko niin, että on jokin kummallinen geeni, joka on ohjannut valitsemaan noita sisustuselementtejä? Miellyttääkö silmää automaattisesti tietynlaiset asiat? Tapettivalinnoista tosin vastaavat talon edelliset asukkaat, mutta valittiinko talokin sisustuksen ja puutarhan perusteella?

 Olisikohan tässä tieteellisen tutkimuksen paikka?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Patruunatalo pukeutui juhlaan

Kevättä kohti

Tarhurin taudinkuva